marți, 8 martie 2011

Arezan Cabernet Sauvignon

Vinul Arezan Cabernet Sauvignon este un produs romanesc de exceptie care se obtine doar din struguri perfect sanatosi,fara urme de mucegai,care trebuie culesi cu atentie dimineata,pana se ridica soarele pe cer.Strugurii special selectionati sunt vinificati prin metode traditionale originale in recipiente de capacitate mica,( nu depasesc 6000 de litri)
Aroma sa bogata,specifica solului unde creste vita de vie,continutul moderat de tanini ,aciditatea sa mica si putin amaruie ,precum si culoarea intensa pe care o are acest Cabernet Sauvignion,iti  confera o senzatie de vinozitate de lunga durata,asa cum rar intalnesti la un vin.
Arezan Cabernet Sauvignon are si o mica poveste!Cica,pe vremuri,pentru ca viile sa fie imbelsugate si vinul sa fie bun de baut,stramosii nostri tracii, la trecerea dintre ani,faceau un ceremonial bahic,numit AREZAN.In noaptea aceea,ei aruncau in foc coarde de vita de vie si stropeau cu vin focul,pentru ca  podgoriile sa fie roditoare anul ce va urma.Dupa acest ritual,petreceau cu totii pana in zori.Din cate am auzit,la Murfatlar se pastreaza si in zilele noastre aceasta traditie
Nu stiu ce v-as mai putea spune despre Arezan vinul :).Va recomand cu mare drag sa-l descoperiti singuri si sa-l savurati asa cum se cuvine.Este divin!!!
Temperatura de servire: 16-18 °C 
Excelent alaturi de vanat, mancaruri din carne rosie, fripturi, mancaruri inabusite si sortimente de branzeturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

In seara de Ajun