luni, 2 aprilie 2012

Rulada delicioasa cu fructe

Pentru preparare iti trebuie:

  • 3 buc. oua
  • 500 ml lapte
  • 1 varf sare
  • 150 gr zahar
  • 3 lingura faina alba
  • 5 buc. galbenus de ou
  • 3 lingura amidon
  • 2 lingurita zahar vanilat
  • 200 gr fructe
  • 100 gr ciocolata menaj
  • Se pune o hartie de copt in tava si se incalzeste cuptorul in prealabil.Se separa ouale si se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o spuma tare. Se adauga galbenusurile si se mai bat inca putin.Se adauga faina cernuta proaspat in ploaie,amestecand usor cu o lpaleta de lemn de jos in sus pana la omogenizarea compozitiei Turnam aluatul in tava si intindem cu o paleta. Se da la cuptor si se coace aproximativ 10 minute.
    Udam si stoarcem foarte bine un prosop curat de bucatarie.Dupa coacere,scoatem tava cu foaia din cuptor,punem prosopul stors deasupra si rasturnam foaia pe masa.Rulam fierbinte asa cu prosop cu tot si lasam cateva minute.
    Pentru crema, separam albusurile de galbenusuri, peste galbenusuri adaugam zaharul si esenta de vanilie. Amestecam bine pana obtinem o crema omogena.Se pune amidonul in 50 ml de lapte rece si amestecam pana se dizolva. Restul de lapte il punem intr-o oala si-l incalzim.Cat se incalzeste laptele punem o oala cu apa la fiert pentru prepararea cremei in bain-marie. Dupa ce s-a incalzit laptele,il adaugam putin cate putin, peste crema de ou, Cand compozitia devine omogena turnam totul in oala pregatita pentru prepararea cremei la bain-marie. Adaugam si laptele cu amidon si amestecam permanent pana se ingroasa compozitia. Crema este fiarta cand luata pe o lama de cutit umeda si lasata la racit se desprinde foarte usor de pe lama.(proba de fierbere)
    Se umple foaia de rulada cu crema fiarta de vanilie rece,se presara fructele taiate (eu folosesc de regula capsune sau fragi,dar puteti folosi foarte bine visine,piersici,caise,etc)si se ruleaza.De asemenea,topesc un pic de ciocolata si picur cate putin pe crema,printre fructe.
    Pe deasupra intind un pic de crema de vanilie si rad ciocolata menaj,apoi o pun la frigider.Dupa racire se portioneaza si se serveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

In seara de Ajun